zondag 1 mei 2016

Dag 1

Dag 1.  Javea - El Saler ( kaart )
Afgelegde afstand: 102 km
Totaal afgelegd: 102 km

Zo mensen, de eerste 100 kilometertjes zitten er op. En het was helaas weer eens niet fraai. Toen we vanochtend opstonden, hoorden we namelijk gelijk al de wind om het huis waaien. Het zal toch niet? was onze eerste gedachte. Maar jawel hoor: windkracht 5 vanuit het noorden, dus vól tegenwind op de hele route. "Nee hoor!" was ons door fietskenners verzekerd; "in Spanje en Frankrijk bijna altijd zuidelijke winden, dus lekker windje mee!" . Not! Wij hebben ook altijd pech. Niettemin vertrokken wij om stipt 9 uur 's ochtends na het nemen van bovenstaande olijke foto aan de ruim 100km die voor ons lagen.

Dat het niet verstandig is om zonder enige vorm van training met je dikke kantoorbast aan een dergelijke exercitie te beginnen, werd al snel duidelijk. De harde wind tégen, diverse lullige klimmetjes; na 20km zaten we er al aardig doorheen en staken de eerste lichamelijke klachten op. We keken elkaar regelmatig aan met een blik: 'waar zijn wij in hemelsnaam aan begonnen?"
Het deed me ook denken aan moeders die nét een zware bevalling achter de rug hebben; regelmatig  hoor je dan woorden als "dat was eens maar nooit meer!". Maar dan zorgt Moeder Natuur er toch weer voor, dat diezelfde moeders na een jaar of 2 alle pijn en ellende compleet vergeten zijn, en dat de tweede koter zich vrolijk aandient. Zo is het bij ons ook eigenlijk: onze harde schijf is volledig gewist; we zijn volledig vergeten hoe het was, hoeveel we hebben afgezien. Alleen de leuke dingen zijn blijkbaar blijven hangen.

        

Klik op een foto voor de begroting

Afijn, we zijn gewoon blijven doorstoempen, en rond een uur of twee in de middag voltrok zich dan tóch nog een wonder: Onze Lieve Heer had besloten dat het nu wel mooi geweest was en had de wind binnen een half uur omgedraaid naar een zuidenwindje, en dus gingen wij vanaf dat moment eindelijk met een redelijk gangetje richting eindpunt.

Maar mensen, mensen, we kregen tegen het einde van de rit de pedalen zowat haast niet meer rond, hoor. Afgezien als een beer. En het was maar goed dat we de laatste paar uur wind mee hadden en de etappe verder vlak was, anders hadden we het écht niet gered, vrees ik.
Morgen gaan we verder. Hopelijk zijn dan alle lichamelijke ongemakken tijdens de welverdiende nachtrust verholpen, en kunnen we richting Valencia en daarna.... klimmen naar de hoogvlakte van Spanje. OMG!

A ROOM WITH A VIEW
Elke dag een foto van ons hotel, onze kamer en het uitzicht.

Vandaag Parador El Saler! Zijn hier al eens vaker geweest, want er ligt een schitterende golfbaan bij. Helaas waren de kamers met zeezicht 'fully booked'...