dinsdag 3 mei 2016

Dag 3

Dag 3.  Segorbe - Teruel ( kaart )
Afgelegde afstand: 93 km (ahum...maar niet per fiets...)
Totaal afgelegd: 286 km


En zo ging traditiegetrouw de wekker weer om half 8 after the night before, deed ik mijn luiken open en keek in het nog behoorlijk slaperige gezicht van Mar, die me direct toe bromde, dat ze vandaag écht niet op de fiets ging zitten. Goed, dat was een duidelijke boodschap. Gelukkig had ik gedurende de nacht al meer dan 100 scenario's doorgenomen, en één daarvan was, dat Mar vandaag écht niet op de fiets ging zitten. Ik was dus voorbereid en had me gedurende de afgelopen nacht langzaamaan bij het vooraf ondenkbare neergelegd, namelijk dat we vandaag een etappe zouden overslaan en we deze gezeten in de zachte pluche stoelzittingen van een taxibusje zouden overbruggen. 

Toch leek deze optie verreweg het beste. Immers; Mar haar fysieke toestand was nog steeds maar 4 centen waard (net geen stuiver), bovendien was ik met die Via Verde na gisteren ook wel een beetje klaar (en die moesten we nog 90km) én hadden we met een vooruitziende blik in de volgende plaats Teruel sowieso al een rustdag ingelast en dus ook het hotelletje al voor 2 nachten gereserveerd. Dus deze optie viel veruit te preferen boven een mogelijk extra dagje vrij in Segorbe, waar verder weinig te beleven viel. Bovendien konden we het hotel in onze volgende stop Teruel niet meer annuleren én zouden we morgen dan alsnóg die Via Verde moeten fietsen, met zo'n beetje 100% kans op minimaal 4 lekke banden. Dusssss....!

Afijn, na wat heen en weer gebel, waarbij onze spaanse lessen weer van grote waarde bleken te zijn, verscheen taxichauffeur José met zijn bussie, laadden we de fietsen in en vertrokken we naar Teruel. Maar niet nadat José ons meldde dat 'ie de tijd had, en dat hij ons graag nog eerst een "sorpresa" (verassing) wilde laten zien. Nou ben ik over het algemeen niet zo te porren als een grote bebaarde kerel mij een sorpresa wil laten zien, maar José leek OK, dus vooruit dan maar weer.  En dat zijn dan ook weer Spanjaarden, zijn allemaal zo aardig! Trots op zijn stad en de regio reed 'ie ons vervolgens  langs een aantal leuke dorpjes en bezienswaardigheden in de regio, waaronder een hele fraaie waterval van een meter of 30.

Na deze korte toeristische trip reden we binnen een uurtje over de snelweg naar Teruel, alwaar we de boel weer uit de bus haalden en afscheid van taxi-amigo José namen, maar niet nadat hij nog wat foto's van ons genomen had voor Facebook-pagina

 

Klik op een foto voor een vergroting

En zo zijn we dus zonder ook maar één zweetdruppeltje te laten één van de meest lastige passages van onze hele fietstrip gepasseerd. En voor morgen hadden we sowieso al een rustdagje ingelast in het overig zeer gezellige en mooie plaatsje Teruel, dus pas donderdag hopen we dan weer voor de volgende etappe in fysieke topconditie te zijn, voor zover dit natuurlijk überhaupt nog mogelijk is op onze leeftijd. 

Tot die tijd nemen we het er maar van. Het is tenslotte vakantie, mensen, en geen werk. Het moet wel leuk blijven allemaal! Ja toch, niet dan?

A ROOM WITH A VIEW

Elke dag een foto van ons hotel, onze kamer en het uitzicht.

Vandaag vanuit kamer 503 in Hotel El Mudayyan in Teruel! 
Hoewel, uitzicht? Twee hele kleine raampjes op kniehoogte!